Bu kurabiye tarifi taa benim lise yillarima ait. Ister arzu ettiginiz bir recel kullanin ister nutella, her halukarda cok hos bir tarif. Yapmasi biraz zaman istese de zevkle yapilan bir kurabiye. Iste tarifim:
Malzemeler:
1 paket margarin veya 2 stick unsalted butter (oda sicakliginda)
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi pudra sekeri (sekeri arzunuza gore biraz daha fazla koyabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Yapilisi:
Un ve kabartma tozu haric butun malzemeleri elinizle biraz karistirin. Un ve kab. tozunu ekleyip hamurunuz kulak memesi kivamina gelinceye kadar yogurun. Unu koyma islemini yavas yavas yapin ki birden hamurunuz cok kati olmasin.
Hamurunuzdan bir parca alin ve duz bir zeminde hamurunuzu oklava yardimiyla acin. Kurabiyenin birinci kati icin bir bardakla yuvarlaklar kesin. Kestiginiz daireleri bicak yardimiyla kaldirin ve dikatlice yagli kagitla dosenmis firin tepsisine dizin.
Ikinci kat icin de ayni sayida daireler kesin. Yalniz bu sefer bunlarin ortasini da kurabiye kalibi veya herhangi bir kapakla kesin. Bunlari da dikkatlice yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve 200C /400F derece firinda kurabiyeleriniz cok hafif pembelesinceye kadar pisirin.
Istediginiz tattaki recelleri ve nutellanizi ilk kat kurabiyeye bolca surun ve kapak olarak ortasi delik olan kurabiyeyi kapatin.
Sicak cayla sevdiklerinize ikram edin. Afiyet olsun!...