Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Mayıs 2012 Salı

Portakallı Kek




Bu portakalli keki aslinda daha onceden yayinladigim limonlu kekimle ayni tariften yaptim. Sadece limon yerine portakal kullanmayi denedim ve sonuc gercekten de bekledigim kadar guzel oldu. Onceki tarifi hatirlamayanlar veya gormeyenler icin bazi degikliklerle iste yeniden tarifim:


Malzemeler:


1 paket margarin veya 2 stick unsalted butter
1,5 su bardagi toz seker
2 adet portakal
1 su bardagi sut
4 yumurta (yumurtalarin bir tanesinin beyazi kullanilmayacak)
2 su bardagi un
Kabartma tozu
Vanilya

Kekin Yapilisi:




2 adet portakalin kabugunu rendeleyin.
Dis kabugunu rendelediginiz portakallardan 3 yemek kasigi potakal suyu sıkın.
Portakalin kabugunu ve 3 yemek k. suyunu kucuk bir kaseye koyup biraz sonra kullanmak uzere kasenizi kenara koyun.




Derin bir kaba margarini (veya butter) ve sekeri koyup mikserle krema kivamina gelinceye kadar cirpin.
4 yumurta sarisini ve 3 beyazini bir kasede hafifce cirpin. Cirptiginiz yumurtalarin once yarisini seker/butter karisimina ekleyin ve mikserle cirpin. Daha sonra yumurtalarin ikinci yarisini ekleyin ve gene mikser kullanarak yumurtalari kek karisimina iyice yedirin.
Bir kenara ayirdiginiz portakal suyu ve rendesini ekleyin ve mikserinizle kek hamurunu 1dk. kadar karistirmaya devam edin.
1 bardak sut ve vanilyayi da ekledikten sonra kekinize sadece un ve kabartma tozunu eklemek kalacak.
Bu noktada kek hamurunuz kesilmis gibi gozuksede korkmayin. Unu ekleyince hamurunuz kendini toparlayacaktir.


Iste un ve kabartma tozunu ekledikten sonra kekinizin gorunusu. Kekinizi kek kalibina koymadan once kalibinizi iyice margarinleyip unlamayi unutmayin aksi takdirde kekiniz kaliba yapisabilir    :(

Kekinizi kaliba yaydiktan sonra 375F/200C firinda kekiniz iyice kabarip pempelesinceye kadar pisirin.

Kremasi: (Malzemeler)
2 su bardagi pudra sekeri
2 yemek kasigi sut
3-4 yemek kasigi portakal suyu (eger kivam cok koyuysa biraz daha ekleyebilirsiniz)


Yapilisi:
Bir kaseye pudra sekeri, sut ve portakal suyunu koyun ve hepsini tel cirpici araciligiyle cirpin.
Kekiniz pistikten ve kalipta 20 dk kadar soguduktan sonra kekinizi ters cevirin ve 10 dk kadar daha oda sicakliginda kekinizi bekletin.



Hazirladiginiz kremanin once yarisini kekin uzerine yayin. Bir 15 dk gectikten sonra ikinci kalan yarisini kekin uzerine dokun.
Kekiniz oda sicakliginda biraz daha dinlendikten sonra kekinizi dilimleyerek servis yapin. Simdiden afiyet olsun!