Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Mayıs 2012 Pazar

Frambuazlı Pasta



Frambuazi seven herkes icin onerebilecegim cok hafif bir pasta. Cok zaman almayan, hem goruntusu hem de tadiyla tadan herkesin begenisini alan bir tarif. Iste tarifim:

Malzemeler (kremasi)

1 su bardagi heavy whipping cream (240 ml) veya cig krema
1 yemek kasigi toz seker
1/3 su bardagi frambuaz receli (ben biraz daha fazla koydum)


Yapilisi:

Heavy cream ve toz sekeri derin bir kaseye koyun ve mikserle krema kivamina gelinceye kadar cirpin. Receli de ekleyip kasik ile kremanizi iyice karistirin. Kremanizi kullanicaya kadar buzdolabinda muhafaza edin.


Malzemeler: (Kek icin)

6 tane sarisi ve beyazi birbirinden ayrilmis yumurta (oda  sicakliginda)

120 gr cikolata

1/3 su bardagi + 2 yemek kasigi toz seker

1/3 cay kasigi tuz

1 paket vanilya

** Bu malzemede un ve kabartma tozu kullanilmiyor. Unuttugumu sanmayin:)

Yapilisi:

Yumurtalarin beyazini bir kaba sarisini ayri bir kaba ayirin.

Cikolatanizi benmari usulu eritin.


Yumurta sarilarinin oldugu kabiniza 1/3 su bardagi toz sekeri koyun ve mikserle 3-4 dk kadar cirpin. Resimde gordugunuz kivama ulasinca vanilya ve onceden erittiginiz cikolatayi ekleyin. Karisiminizi mikserle 1-2 dk kadar tekrardan cirpin. Bu karsimi biraz sonra kullanmak uzere kenara koyun.


Bu arada beyazlarini koydugunuz derin bir kapta mikserle yumurtanin beyazini cirpmaya baslayin. Cirptikca yumurtanizin akinin hacmi artacaktir. Resimdeki gibi olunca once tuzu ilave edin daha sonra da 2 y. kasigi sekeri ve beyazinizi 1 dk kadar daha cirpin.

Onceden cirpip kenara koydugunuz cikolatali kek karisimina her seferde yumurta beyazinin 1/3 unu koyun ve kasik yardimiyla yavasca karsitirin. Bu islemi sabirla ve yavasca  yapmaniz lazim aksi takdirde yumurtanin aki hacmini kaybedip sivilasabilir.

Bu islemi bitirince onceden yagli kagit serdiginiz tepsinizin ust kismini da yaglayin (yagli kagidin ustunu)

Kek hamurunuzu tepsiye dokun ve 350F/ 170  derece firinda kekinizi 15 dk kadar pisirin.


Kekiniz firindan cikinca hemen  uzerini hafif nemli bir bez ile ortun ve sogumaya birakin. Bu kekinizin catlamasini onleyecektir.
Kekiniz soguyunca kremanizi kekin uzerine dokun ve bir spatula ile kremayi kekin her tarafina esit miktarda yayin.
Yagli kagidi yavasca kekten ayirarak kekinizi rula halinde sarin.


Arzuya gore uzerine pudra sekeri serpip taze frambuazlarla susleyerek kekinizi servis yapin.

Afiyet olsun:)