Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Haziran 2012 Cuma

Strawberry Shortcake



Cilek bahcesinden topladigim tap taze cileklerle size bahsettigim bu tatliyi yaptim ve boylece de merakimi yenmis oldum:) Bence guzel bir tatli. Ustelik goruntusu de gorenleri cezbediyor. Degisik tatlar isterseniz bu guzel tatliyi bir deneyin derim. Ustelik tam da mevsimi:)
  
Malzemeler: Cilekli Sos:

30-35 adet taze cilek

1/3 su bardadi toz seker.

Yapilisi: Cileklerinizi yikayip temizledikten sonra dorde bolun ve ustunu sekerle ortun. Kabinizin agzini kapatarak sekerin cilekler icinde tamamen erimesini bekleyin. (1-2 saat kadar)

Malzemeler: (Biskuvisi icin)

2 su bardagi elenmis un

Yarim cay kasigi tuz

2 cay kasigi kabartma tozu

3 yemek kasigi toz seker

6 yemek kasigi tuzsuz tereyagi (yaklasik 85 gr.)

3/4 su bardagi sut 

Ayrica: 1 cay bard. sutle cirpilmis 1 paket toz krem santi

Yapilisi:



Un, tuz, seker, ve kabartma tozunu derin bira kaba koyup kasikla karistirin. Kucuk parcalara ayirdiginiz soguk tereyagini  un karisimina ekleyip parmak uclarinizla tereyagini una yedirmeye calisin. Unda bezelye taneleri kadar tereyagi goruyorsaniz bile sorun degil. Hamurun yumusak olmasi icin zaten cok yogurmamak gerekiyor. Daha sonra unlu karisimin ortasini acin ve soguk sutu ilave edin. Bir kasik yardimiyla sutu unlu karisima yedirdikten sonra bir kac dk bu hamuru bekletin. Azca unladiginiz duz bir zemine hamurunuzu koyun ve hamurunuzu 1 parmak kalinliginda acin. Istediginiz boy bardak veya kurabiye kaliplariyla hamurunuzdan parcalar keserek onceden yagli kagit serdiginiz tepsinize bu parcalari aralik birakarak yerlestirin. Onceden isittginiz 400F / 200C firininizda biskuvileri 10-15 dk kadar pisirin.


Biskuviler ılıyınca keskin bir bicakla biskuvileri ikiye ayirin. Ilk kata once cilek sosu sonra da krem santinizden kuyun. Kapagin ic kismina da cilek sosundan surdukten sonra kapagi kapatin ve biraz krem santi koyup ustune taze cilek koyarak servis yapin. Afiyet olsun:)