Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Mart 2012 Cumartesi

Profiterol



En sevdigim tatlilardandir profiterol. Iste size oldukca guzel bir tarif... Simdiden afiyet olsun...

Malzemeler:

Hamuru icin:

125 gr. margarin

1 su bardagi su

1 su bardagi un

3 yumurta



Yapilisi: Derin bir tencereye margarini koyun ve kisik ateste eritin. Margarin eriyince bir bardak ilik suyu ekleyin ve margarinli suyun kaynamasini bekleyin. Karisim kaynayinca 1 bardak unu birden tencereye bosaltin ve bir kasik yardimiyla hizli bir sekilde unu margarinli suya yedirin. Yumusacik, putursuz bir hamur elde edecksiniz. Hamurunuzu bir kenarda 10 dk. kadar dinlenmeye birakin ki biraz sogusun. Daha sonra hamurunuza yumurtalari teker teker kirarak yumurtalari hamura iyice yedirin. Bu islemi elinizle yaparsaniz daha kolay olur. Hamurunuzdan yagladiginiz ellerinizle ceviz kadar parcalar alip yuvarlayin. Bu kismi hamur poseti kullanarak da yapabilirsiniz. Profiterolleri 400 F /200 C derece firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin. Iste profiterollerin firindan ciktiktan sonraki halleri:



Kremasi:

3 yemek kasigi un

1 yemek kasigi nisasta

6 yemek kassigi seker

1,5 su bardagi sut

Yapilisi: Butun malzemeleri derin bir tencereye koyup karistirarak ocakta pisirin. Kremaniz kaynamaya baslayinca ocaktan alin. Bicakla ortasini kestiginiz profiterollerin icine bir tatli kasigi kadar kremadan koyun.



Cikolata Sosu:

4 tatli kasigi nisasta

6 cay bardagi sut

1,5 cay bardagi toz seker

3 yemek kasigi kakao

125 gr. cikolata

Yapilisi: Cikolata haric butun malzemeleri derin bir tencerede surekli karistirarak pisirin. Cikolata sosunuz kaynayinca altini kapatin. Cikolatayi kucuk parcalara bolup sicak kremanin icine atarak iyice karistirin. Sosu agzi kapakli bir kaba bosaltip buzdolabinda bekletin. Yiyeceginiz zaman ici dolu profiterollerin uzerine dokerek servis yapin. Afiyet olsun!!!