Dun yeni bir kek deneyeyim dedim. Kekin adi "Chocolate Lava Cake". Esimin tabiriyle oldukca"rich" bir tatli. Bu tarifi denerken kendime bir ders cikardim. "Always stick to the recipe":)... Maalesef her tarifi kendime gore biraz degistirme huyum oldugundan tarifte ifade edilen en fazla 13-15 dk. pisirin kuralina uymadigim icin ehh keklerim lava cake olmaktan cikip biraz browni'ye donustuler:) Allahtan pisirme kaplarimdan bir tanesi digerlerine gore buyukceydi de o digerlerine gore az pismis oldu ve boylece tam da tarifte istenilen kivami tutturmus oldum:) Neyse efendim iste kekimin tarifi. Yapmaniz gereken sadece ve sadece tarife ve pisirme suresine tam olarak uymak...
Malzemeler:
1 stick unsalted butter veya yarim paket tuzsuz tereyagi
8 oz. / 225 gr cikolata
yarim su bardagi un
yarim su bardagi pudra sekeri
2 tum yumurta + 2 yumurta sarisi
Vanilya
Yapilisi:
Cikolata ve tereyagini ayri kaplarda benmari usulu eritip ayni kaba koyup guzelce karistirin.
Yumurtalari tereyagi/cikolata karisimina ekleyip guzelce tel cirpiciyla karistirin.
Pudra sekerini ekleyin, karistirin.
Un ve vanilyayi ekleyin, karistirin.
Daha once iyive yaglayip unladiginiz minik firin kaplariniza kek hamurunu esit sekilde paylastirin.
Onceden isitilmis 375F/200C derece firinda keklerinizi 13-15 dk pisirin. Kekinizin kenarlari pismis ama ici hala tam pismemis olmasi lazim.
Keklerinizi firindan ciktiktan 15-20 dk. sonra ters dondurup krem santi veya vanilyali dondurma ile servis yapin. Eminim bu yogun cikolata tadindaki keki siz de cok begeneceksiniz. Simdiden afiyet olsun!