Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Mart 2012 Perşembe

Çilekli Kek




Tarifini yeni kesfettigim bu kek gercekten de hem goze hem damaga hitap ediyor. Ustelik normal yas pastalar gibi yapimi saatlerce de surmuyor. Eger evinizde malzemeleriniz varsa mutlaka bu keki deneyin derim. Pisman olmayacaksiniz:)

Malzemeler:

Kek icin:

4 oz./115 gr.  krem peynir (oda sicakliginda)
1 stick/110 gr. tuzsuz tereyagi (oda sicakliginda)
1 su bardagi seker
3 yumurta
Yarim bardak sut
6-7 adet taze cilek
Vanilya
Kabartma tozu
Aldigi kadar un

Yapilisi:
Krem peynir, tereyagi ve sekeri derin bir kaba alin ve mikserle bes dakika kadar cirpin.
Yumurtalari teker teker kirin ve mikserle cirpmaya devam edin.
Sut ve vanilyayi ekleyin ve bir dakika kadar hamurunuzu karistirin.
En sonunda un ve kabartma tozunu ekleyin, 375 F-200C firinda kekiniz pembelesinceye kadar pisirin. Bu arada kek kalibinizi iyice margarinleyip unlamayi unutmayin:) Kekiniz oda sicakligina ulastiktan sonra (yaklasik yarim saat bekleyip) kaliptan servis tabagina gecirin.
Iste kek hamurunun kivami:


Kek hamurunu kek kalibina veya tepsiye doktukten sonra uzerine onceden kare kare kestiginiz cilekleri koyun. Yalniz burda puf nokta cilekleri kestikten sonra cok hafif unlamak. Aksi halde cilekleriniz dibe cokup kalibiniza yapisacaktir.


Kremasi:
1 su bardagi pudra sekeri
4 oz./ 115 gr. krem peynir ( oda sicakliginda)
1 yemek kasigi tuzsuz tereyagi (oda sicakliginda)
4 yemek kasigi kadar sut

Yapilisi:
Bir kaseye oda sicakligindaki krem peyniri, tereyagini koyun ve pudra sekerini ekleyin. Uçünü krem kivamina gelinceye kadar mikserle cirpin. En son sutu ekleyin ve kremanizi iyice karistirin. Kremanizin kivami cok yogunsa az daha sut ekleyebilirsiniz.
Kekiniz oda sicakligina ulasinca kremanizi kekin uzerine dokerek servis yapin. Afiyet olsun.