Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Haziran 2012 Perşembe

Damalı Kek



Yaz ayinin da gelmesiyle buralar daha da bir sakinlesti. Imkani olan anavatanin yolunu tutuyor. Iyi de yapiyorlar tabi. Yaz gelince ben de buralara daha da bir sigamasam da simdilik bir sure daha bize bir yolculuk gozukmuyor. Cok sukur ki buralarda da hasretimizi dindirecek guzel dostlarimiz var:)

Eee buralar boyle sakinlesince ben de eskisi gibi hamur isi yapamiyorum. Hani yapsam kim yiyecek? Paylasmadan da olmuyor ki bu tatlari. Neyseki gecen esimin bir toplantisini bahane ederek yapiverdim bu tatliyi. Guzel de oldu hani. Yiyenler de umarim begenmislerdir. Tarifi ve yapilisi iste soyle:)


Malzemeler: (Cikolatali Sos)

1/2 cup heavy whipping cream veya yarim paket cig crema (100 ml)

150 gr. cikolata

Yapilisi: Kremayi ocakta bir tasim kaynattiktan sonra icine parcaladiginiz cikolatalari koyun ve iyice karistirin. Cikolatalar iyice eriyince sosunuz kullanima hazir hale gelecek.
Malzemeler (kek icin)

1 paket margarin veya 2 stick unsalted butter (oda sicakliginda)

2 su bard. seker

4 adet yumurta

1 su bardagi sut

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardagi elenmis un

Ayrica buttercream veya yogun kivamli kremsanti

Kekin yapilisi: Margarin ve sekeri iyice krema kivamina gelinceye kadar cirpin. (En az 5 dk. )
Yumurtalari teker teker kirip her defasinda mikserle 1 er dak. kadar cirpmaya devam edin.
Sut ve vanilyayi ekleyin, cirpin.
Kabartma tozu ve elenmis unu ekleyin ve kek hamurunuzu son kez mikserle iyice cirpin.
Kekinizin yarisini kare bir borcama dokun ve 400 F/200C derece firinda kekinizi guzelce pisirin.
Kekin geri kalan kismina 1,5 kasik kakao koyun ve karistirin. Ayni boy borcama bu kakaolu keki dokun ve pisirin.
Not: Borcamin icine yaglanmis yagli kagit dosemeyi unutmayin. Kekiniz boylece yapismadan kolayca cikacaktir.


Kekleriniz pisip iliyinca kakolu keki alin ve sade kekin uzerine koyun. Kenarlari bicakla keserek duzeltin. Sonra da kekinizi tam ortadan ikiye bolun.



Ikiye boldugunuz kekin her parcasini uzunlamasina tekrar ikiye kesin. Ilk parcasini alin ve ic kismina butter cream surun (krem santi de olabilir.) Kekin diger kismini ters cevirerek ilk kekin hemen yanina koyun ve iki keki elinizle birlestirekek birbirine yapistirin.



Bu islemi yapinca gordugunuz dama sekli ortaya cikacaktir. Buttercream veya krem santi ile kekininizin her tarafini iyice kapatin. kekinizi bu sekilde buzdolabinda en az 1-2 saat beklettikten sonra kekinizin uzerine cikolatali sosunuzu dokun ve istediginiz gibi kekinizi susleyin. Afiyet seker olsun::))

Not: Bu tariften bu sekilde iki dikdortgen pasta cikiyor.